Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza na cieście z węglem aktywnym i pieczarkami w kształcie czaszek. Do tego pyszne pietruszkowe pesto.
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 22
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 94
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 7435
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 22
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 94
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 7435
Składniki
Pieczarki na czaszki przekroić na pół rurką zrobić otwory na oczy, dół kapeluszy naciąć nożem. Ugotować w osolonej wodzie ok. 10 minut, osączyć i ostudzić.
Ciasto. Mąkę przesiać do miski, wsypać 3 kapsułki węgla. Drożdże rozpuści w 50 ml wody. Resztę wody wymieszać z solą i 2 kapsułkami węgla. Po 10 minutach, wody wlać do miski z mąką, dodać olej i wszystko dokładnie zagnieść na lśniące ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Nadzienie. Pieczarki, cebulę i paprykę drobno pokroić. Wszystko doprawić tymiankiem, oregano, solą , pieprzem i przesmażyć na oleju ok. 10 minut, Ostudzić. Z wyrośniętego ciasta uformować blat pizzy. Rozłożyć nadzienie, pieczarki czaszki i plasterki czerwonej cebuli. Piec w 195 C ok. 25 minut.
Przed podaniem nałożyć pesto i posypać natką pietruszki.