Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pizza, prosta i szybka w przygotowaniu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Na patelni z 2-3 łyżkami oleju smażymy pokrojone 2 pieczarki i połowę cebuli pokrojonej w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po usmażeniu studzimy.
Ser trzemy na większych oczkach, kiełbasę kroimy w plasterki.
Wykładamy formę papierem do pieczenia.
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem.
Nakładamy warstwę duszonych pieczarek z cebulą.
Układamy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę.
Całość posypujemy serem Radamer (starty na wiórki), oregano i suszoną bazylią.
Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczoną pizze po wyjęciu z piekarnika, studzimy na kratce.
Smacznego :)