Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna na kolację lub spotkanie towarzyskie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Ciasto W ciepłej wodzie rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, przyprawę, wlej olej oraz rozpuszczone drożdże, wszystko wymieszaj drewnianą łyżką a następnie wyrób ręcznie elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe na godzinę.
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w plastry, cebulę w paski. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na pożądaną wielkość i kształt a następnie przekładamy do formy w której będziemy piec. Pizzę smarujemy sosem pomidorowym, na wierzchu układamy pokrojone pieczarki, cebulę, papryczkę starty żółty ser, plastry salami oraz liście bazylii.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. około 15-20 minut lub do zrumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. sosem pomidorowym lub czosnkowym.