Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące pizzerinki doskonałe jako przekąska do piwka
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mleko lekko podgrzać,wkruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i wymieszać,odstawić na 5 minut do wyrośnięcia.Na stolnicę wysypać mąkę zrobić wgłebienie wlać drożdże ,olej ,posolić i wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia na pół godziny.Cebulę i pieczarki droobno pokroić i podsmażyć przyprawić solą i przyprawą do pizzy,boczek i parówki drobno pokroić.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać małe kóleczka ,ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i każde kóleczko posmarować roztrzepanym jajkiem na to farsz z pieczarek,boczek ,parówki a na wierzch starty żółty ser.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach,udekorować ketchupem i szczypiorkiem.Życze smacznego.