Przekąski Przepis na:
Pizzerinki

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4659
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 44561
Składniki
- mąka, 3 szklanki
- mleko, 200 ml.
- olej, 6 łyżek
- cukier, 1 łyżeczka
- sól, do smaku
- cebula, 1 duża
- pieczarki, 20 dag.
- jajko, 1 sztuka
- Boczek wędzony, 20 dag.
- parówki, 2 sztuki
- ser żółty, 25 dag.
- przyprawa do pizzy, 1 łyżka
- drożdże, 10 dag.
- ketchup, do dekoracji
- szczypiorek, do dekoracji
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mleko lekko podgrzać,wkruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i wymieszać,odstawić na 5 minut do wyrośnięcia.Na stolnicę wysypać mąkę zrobić wgłebienie wlać drożdże ,olej ,posolić i wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia na pół godziny.Cebulę i pieczarki droobno pokroić i podsmażyć przyprawić solą i przyprawą do pizzy,boczek i parówki drobno pokroić.
-
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać małe kóleczka ,ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i każde kóleczko posmarować roztrzepanym jajkiem na to farsz z pieczarek,boczek ,parówki a na wierzch starty żółty ser.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach,udekorować ketchupem i szczypiorkiem.Życze smacznego.
Komentarze do przepisu (13)

Konto usunięte 04 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Wielkie dzięki za przepis dziś robię je właśnie na kolację wyglądają apetycznie i są smaczne. Jedną zdążyłam już zjeść. Pozdrawiam:-))0 Kto głosował? | Odpowiedz

bluminka 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
a w proszku drozdze mozna dac????0 Kto głosował? | Odpowiedz

jana102 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
lubię dania, które są już gotowe na przyjście gości, ale jaki ser zastosować, by po podgrzaniu nie zrobiła się na pizzyskorupa?
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Robie z tego przepsu pizze i wszystkim baardzo smakuje. Wychodzą mi dwie duże blachy, więc wszyscy się najedzą :))Dzięki za przepis!!!!!!!!
Viola
0 Kto głosował? | Odpowiedz

tibidabo 18 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Czy 10 dag. drożdży to nie za dużo na 3 szkl. mąki? Sam pomysł na takie małe pizzze ciekawy, można zrobić kilka wersji.0 Kto głosował? | Odpowiedz

dusia22 01 marca 2010Zgłoś do usunięcia
pyyychotka! schodzą jak "świeże bułeczki" :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
jak najbardziej na zimno też można ale na ciepło sa smaczniejsze ja po prostu przed podaniem ich na stół podgrzewam w mikrofali z podanych składników wychodzi ich sporo wiec w 2 dzień do mikrofali i znów sa cieplutkie i pachnące,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

helcia 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Podobaja mi sie.A czy na zimno też je można zjeść?0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
A moje pociechy nazywają te pyszności "pizzarelki".0 Kto głosował? | Odpowiedz

edytek 21 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
A my takie wczoraj jedliśmy i pyszniutkie były :)0 Kto głosował? | Odpowiedz