Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące pizzerinki doskonałe jako przekąska do piwka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Składniki
Mleko lekko podgrzać,wkruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i wymieszać,odstawić na 5 minut do wyrośnięcia.Na stolnicę wysypać mąkę zrobić wgłebienie wlać drożdże ,olej ,posolić i wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia na pół godziny.Cebulę i pieczarki droobno pokroić i podsmażyć przyprawić solą i przyprawą do pizzy,boczek i parówki drobno pokroić.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać małe kóleczka ,ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i każde kóleczko posmarować roztrzepanym jajkiem na to farsz z pieczarek,boczek ,parówki a na wierzch starty żółty ser.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach,udekorować ketchupem i szczypiorkiem.Życze smacznego.