Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe i urocze mini pizze! Świetne jako przekąska na małego głoda :D
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy cukier i 3 czubate łyżki mąki. Wszystko mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto, po czym odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
Sos pomidorowy - wszystkie składniki sosu mieszamy dobrze ze sobą.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Ser ścieramy na tarce, szynkę kroimy na małe paseczki,a pieczarki w plasterki.
Gdy ciasto wyrośnie rozwałkujemy je partiami dość cienko, następnie wycinamy kółka kubkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy każdą sosem pomidorowym, posypujemy papryką z cebulką, a na to przygotowanymi pieczarkami, szynką i żółtym serem. Całość przyprawiamy delikatnie bazylią i oregano.
Pizzerinki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ketchupem.
Oto błyskawiczne mini pizze z tortilli. Okazuje się, że połączenie włosko – m...
Odsłon: 7475
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 96
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 104
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 689
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 129
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 96
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 104
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 689
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 129
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy cukier i 3 czubate łyżki mąki. Wszystko mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto, po czym odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
Sos pomidorowy - wszystkie składniki sosu mieszamy dobrze ze sobą.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Ser ścieramy na tarce, szynkę kroimy na małe paseczki,a pieczarki w plasterki. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkujemy je partiami dość cienko, następnie wycinamy kółka kubkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy każdą sosem pomidorowym, posypujemy papryką z cebulką, a na to przygotowanymi pieczarkami, szynką i żółtym serem. Całość przyprawiamy delikatnie bazylią i oregano.
Pizzerinki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ketchupem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 51
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 44