Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalne w przygotowaniu przekąski lub pomysł na ciepłe śniadanie i kolację.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.
Jeden pomidor obrać ze skórki, zmiksować, dodając cebulę suszoną, czosnek granulowany, sól i pieprz.
Pomidor pokroić w półplasterki, parówki w plasterki, szynkę również w małe plasterki, pora w krążki, papryczkę chili w maleńkie kawałeczki.
Sosem pomidorowym posmarować kwadraty ciasta, na tym poukładać pozostałe składniki. Oczywiście mogą być według uznania jedzących. :) Całość posypać oregano.
Piec ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.
Podawać solo lub z ketchupem. Smacznego!