Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalne w przygotowaniu przekąski lub pomysł na ciepłe śniadanie i kolację.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.
Jeden pomidor obrać ze skórki, zmiksować, dodając cebulę suszoną, czosnek granulowany, sól i pieprz.
Pomidor pokroić w półplasterki, parówki w plasterki, szynkę również w małe plasterki, pora w krążki, papryczkę chili w maleńkie kawałeczki.
Sosem pomidorowym posmarować kwadraty ciasta, na tym poukładać pozostałe składniki. Oczywiście mogą być według uznania jedzących. :) Całość posypać oregano.
Piec ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.
Podawać solo lub z ketchupem. Smacznego!