Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizzerinki na cieście francuskim

Pizzerinki na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2696

Dodano:

Odsłon: 19058

Pyszne i banalne w przygotowaniu przekąski lub pomysł na ciepłe śniadanie i kolację.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • pomidor, 2 szt.
  • por, kawałek
  • parówki, 2 szt.
  • szynka, kilka plasterków
  • papryczka chili, dla wielbicieli mocnych wrażeń
  • cebula suszona, 1 łyżeczka
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, do smaku
  • oregano
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pizzerinki na cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.

  2. Jeden pomidor obrać ze skórki, zmiksować, dodając cebulę suszoną, czosnek granulowany, sól i pieprz.

  3. Pomidor pokroić w półplasterki, parówki w plasterki, szynkę również w małe plasterki, pora w krążki, papryczkę chili w maleńkie kawałeczki.

  4. Sosem pomidorowym posmarować kwadraty ciasta, na tym poukładać pozostałe składniki. Oczywiście mogą być według uznania jedzących. :) Całość posypać oregano.

  5. Piec ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.

  6. Podawać solo lub z ketchupem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viktoria 21 stycznia 2012 nie zachwyciły mnie szczególnie, ale bardzo szybko sie je robi,więc to na plus

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń