Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta przekąska z ciasta francuskiego w kształcie małych pizzerinek. Świetna propozycja na małą imprezę lub kolację. Wykonanie jej zajmuje 15-20 minut.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Rozwijamy na blacie arkusz ciasta francuskiego. Smarujemy go ketchupem, oprószamy przyprawami i układamy plasterki salami. Zostawiamy 3 cm dłuższego brzegu bez nadzienia.
Na salami kładziemy plastry żółtego sera. Paprykę kroimy w drobną kostkę i razem z odsączoną z płynu kukurydzą wykładamy na ser.
Zwijamy roladę i radełkiem kroimy ją na kawałki 3-4 cm (nam wyszło 15 kawałków). Następnie każdą pizzerinkę lekko spłaszczamy i układamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na koniec smarujemy pizzerinki rozbełtanym jajkiem.
Tak przygotowaną przekąskę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Mini pizzerinki z ciasta francuskiego gotowe!