Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiają pizzę. Czemu więc nie zrobić nieco innej, zdrowszej i aromatyczniejszej wersji? Zamiast ciasta drożdżowego mamy tu cukinię. Te pizzerinki z cukinii mają identyczne składniki. Możesz je dowolnie modyfikować, zgodnie z indywidualnymi upodobaniami. Dodawaj paprykę, cebulę, ostre papryczki – co tylko lubisz. W tym daniu rozkocha się cała twoja rodzina. Będzie także hitem każdej imprezy i wydarzenia rodzinnego.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 33
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 33
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 178
Składniki
Cukinie umyj i przekrój wzdłuż. Wydrąż miąższ ze środka, pozostawiając ok. 0,5 cm z każdej strony. Ułóż połówki na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Posyp je solą.
Do każdej połówki włóż sos pomidorowy do ok. 1/3 wysokości łódek. Powinno być go dość sporo.
Następnie wsyp do każdej łódki tartą mozzarellę i posyp ją siekanymi świeżymi ziołami. Rozłóż pepperoni – możesz ją pokroić na paski, jeśli szynka jest zbyt duża.
Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Przełóż je na suchą patelnię i podsmażaj do całkowitego odparowywania płynu. Lekko ostudź grzyby i powkładaj je równomiernie do łódeczek.
Na koniec posyp łódeczki tartym parmezanem lub cheddarem.
Piekarnik nastaw na 190 st. Celsjusza. Pizzerinki z cukinii piecz przez 20 minut, a następnie nastaw funkcję zrumieniania lub grilla na dodatkowo 2-3 minuty, aż ser się ładnie przypiecze.
Danie podawaj na ciepło, od razu po przyrządzeniu.