Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smakołyki na śniadanie, obiad i kolację! I na Karnawałową imprezkę !
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Ciasto: Drożdże rozrabiamy z cukrem, ciepłą wodą i 8 łyżkami mąki. Przykrywamy ścierką i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą mąkę, olej i sól i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki i każdą spłaszczamy tak aby miały średnicę 10 centymetrów. Pizzerki układamy na formie wyścielonej pergaminem i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy przecierem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy na każdej pizzerce, szynkę, pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę, plasterki pomidora i ścieramy żółty ser. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.