Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na pyszną kolacje dla najmłodszych i dorosłych.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
1. Proszek ciasta na pizze wsypujemy do miski, dodajemy drożdże oraz wodę, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę oraz szynkę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Gdy ciasto podwoiło swoją objętość robimy małe kulki i rozpłaszczamy dłonią, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Każdy kawałek ciasta smarujemy cienko ketchupem i nakładamy farsz z grzybów. 6. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 °C.
7. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach. 8. Pizzerki gotowe. 9. Smacznego.