Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gofry o smaku pizzy z dodatkiem pieczonego kurczaka.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5508
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17813
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5508
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17813
Składniki
Gofrownicę rozgrzewamy na maksymalną moc. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, stopione masło, żółtko oraz 1/3 ilości mleka. Składniki mieszamy na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Mieszamy delikatnie z ciastem.Dodajemy przyprawę do pizzy.Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut.( W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylamy na 3 sekundy )
Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury.Pierś z kurczaka tniemy w paseczki.Posypujemy przyprawą gyros.Pieczarki kroimy w półtalarki.
Cebulkę drobno siekamy.Rozgrzewamy olej.Smażymy cebulkę.Dodajemy mięso i pieczarki.Wszystko razem smażymy do miękkości.Doprawiamy solą i pieprzem.
Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką.Posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem.
Przykrywamy drugim gofrem. Zapiekamy razem jeszcze kilka minut ( aż ser się roztopi ). Podajmy z sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego!