Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gofry o smaku pizzy z dodatkiem pieczonego kurczaka.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 122
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 145
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 122
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 145
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Składniki
Gofrownicę rozgrzewamy na maksymalną moc. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, stopione masło, żółtko oraz 1/3 ilości mleka. Składniki mieszamy na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Mieszamy delikatnie z ciastem.Dodajemy przyprawę do pizzy.Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut.( W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylamy na 3 sekundy )
Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury.Pierś z kurczaka tniemy w paseczki.Posypujemy przyprawą gyros.Pieczarki kroimy w półtalarki.
Cebulkę drobno siekamy.Rozgrzewamy olej.Smażymy cebulkę.Dodajemy mięso i pieczarki.Wszystko razem smażymy do miękkości.Doprawiamy solą i pieprzem.
Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką.Posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem.
Przykrywamy drugim gofrem. Zapiekamy razem jeszcze kilka minut ( aż ser się roztopi ). Podajmy z sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego!