Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4746
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4194
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4746
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4194
Składniki
Z tej ilości mąki wyjdą 3-4 pizzy, zależy od grubości ciasta , o średnicy 25 cm.
Szklankę wody podgrzewamy / woda letnia /, wsypujemy sól i dodajemy drożdze, mieszamy aż się rozpuszczą.Do miski dodajemy mąkę i wlewamy rozpuszczone drożdze. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia . Na conajmiej 2 godz.
Sos-do pomidorów z puszki dodajemy trochę pieprzu , cukru i soli, czosnek,mieszamy .Robię też sos- tzn. kwaśna śmietana , czosnek.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 3-4 części.Na 1 placek kładę sos z pomidorów , cebulę , szynkę pokrojoną, pieczarki,mozzarella, seler naciowy i posypuję żółtym serem.Na 2 placek rozsmarowuję smietanę , dodaję krążki cebuli , i dużo pieczarek, trochę je solę , na to żóółty ser.
Wstawiam do piekarnika na 15-20 min., 200:C / do nagrzanego /.