Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwiebelkuchen , to przepis na typowe danie z kuchni Alzacji.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 79
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 64
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 43
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 714
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 21
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 79
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 64
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 43
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 714
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 21
Składniki
Ugotowałem ziemniaki w mundurkach. Obrałem cebule, pokroiłem w plasterki. Pory także pokroiłem w plasterki. Ziemniaki odcedziłem, następnie obrałem. Drożdże rozpuściłem w ciepłym mleku. Mąkę przesiałem do miski, zrobiłem w środku dołek, wlałem drożdże. Przykryłem i odstawiłem, aż drożdże zaczęły pracować. Do mąki z rozczynem dodałem ugniecione ziemniaki, wyrobiłem na gładkie ciasto. Odstawiłem jeszcze na 20 minut, do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę i pory. Przyprawiłem kminkiem, pieprzem i solą. Śmietanę wymieszałem z jajkami, doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Zagniotłem ponownie ciasto, rozwałkowałem na natłuszczonej blasze. Uformowałem wyższy brzeg. Na cieście rozłożyłem cebulę i pory, polałem masą śmietanowo-jajeczną. Piekłem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 40 minut.