Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7834
Dodano: 10.11.2010
Odsłon: 18805
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Grzyby i posiekaną cebulę ( w kostkę) opruszyć solą i usmażyć na maśle na złoto- wystudzić.
Jaja, makę, śmietanę, proszek do pieczenia zmiksować dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstej kwaśnej śmietany- dodać grzyby z cebulą i doprawić.
Smażyć małe porcje ciasta na oleju z obu stron , po odwróceniu na drugą stronę posypać upieczoną stronę oscypkiem i zapiec pod przykryciem.
Idelana przystawka dla grzybojadów i nie tylko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

dodusia222 05 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Wyglądają smakowicie!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 15 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Tak - mogą być mrożone i analogicznie do surowych usmażone na maśle0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam grzyby w każdej postaci.Czy mogą być mrożone?0 Kto głosował? | Odpowiedz

martucha83a 30 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
dardzo dobre :-) pysznośći0 Kto głosował? | Odpowiedz