Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli radosne wspomnienie jesiennych dań bogatych w grzyby
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 80
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4684
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 80
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4684
Składniki
Grzyby i posiekaną cebulę ( w kostkę) opruszyć solą i usmażyć na maśle na złoto- wystudzić.
Jaja, makę, śmietanę, proszek do pieczenia zmiksować dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstej kwaśnej śmietany- dodać grzyby z cebulą i doprawić.
Smażyć małe porcje ciasta na oleju z obu stron , po odwróceniu na drugą stronę posypać upieczoną stronę oscypkiem i zapiec pod przykryciem.
Idelana przystawka dla grzybojadów i nie tylko.