Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli radosne wspomnienie jesiennych dań bogatych w grzyby
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 21
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 24
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 20
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1944
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 21
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 24
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 20
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1944
Składniki
Grzyby i posiekaną cebulę ( w kostkę) opruszyć solą i usmażyć na maśle na złoto- wystudzić.
Jaja, makę, śmietanę, proszek do pieczenia zmiksować dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstej kwaśnej śmietany- dodać grzyby z cebulą i doprawić.
Smażyć małe porcje ciasta na oleju z obu stron , po odwróceniu na drugą stronę posypać upieczoną stronę oscypkiem i zapiec pod przykryciem.
Idelana przystawka dla grzybojadów i nie tylko.