Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli radosne wspomnienie jesiennych dań bogatych w grzyby
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25458
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19101
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21788
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25458
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19101
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21788
Składniki
Grzyby i posiekaną cebulę ( w kostkę) opruszyć solą i usmażyć na maśle na złoto- wystudzić.
Jaja, makę, śmietanę, proszek do pieczenia zmiksować dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstej kwaśnej śmietany- dodać grzyby z cebulą i doprawić.
Smażyć małe porcje ciasta na oleju z obu stron , po odwróceniu na drugą stronę posypać upieczoną stronę oscypkiem i zapiec pod przykryciem.
Idelana przystawka dla grzybojadów i nie tylko.