Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie letnie danie nadaje się na przekąskę do posiłku białkowego.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 301
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4883
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45068
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 301
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4883
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45068
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Składniki
- cukinię zetrzeć na grubej tarce - jajka wymieszać z mlekiem, solą, pieprzem i dodać do nich cukinię - szczypiorek pokroić - połowę pokrojonego szczypiorku dodać do masy jajecznej
- na patelni rozgrzać olej - dużą łyżką nakładać na rozgrzany olej małe porcje ciasta i nieco je rozsmarowywać aby powstały cienkie placki - obracać je na drugą stronę dopiero wtedy kiedy spód będzie miał złoty kolor - w taki sam sposób smażyć placki z reszty ciasta - placki przechowywać w piekarniku w temperaturze 50 stopni
-czosnek obrać i przecisnąć przez praskę - wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem oraz resztą szczypiorku - tak przygotowany sos podawać do placków