Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie letnie danie nadaje się na przekąskę do posiłku białkowego.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Składniki
- cukinię zetrzeć na grubej tarce - jajka wymieszać z mlekiem, solą, pieprzem i dodać do nich cukinię - szczypiorek pokroić - połowę pokrojonego szczypiorku dodać do masy jajecznej
- na patelni rozgrzać olej - dużą łyżką nakładać na rozgrzany olej małe porcje ciasta i nieco je rozsmarowywać aby powstały cienkie placki - obracać je na drugą stronę dopiero wtedy kiedy spód będzie miał złoty kolor - w taki sam sposób smażyć placki z reszty ciasta - placki przechowywać w piekarniku w temperaturze 50 stopni
-czosnek obrać i przecisnąć przez praskę - wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem oraz resztą szczypiorku - tak przygotowany sos podawać do placków