Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie letnie danie nadaje się na przekąskę do posiłku białkowego.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5711
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7998
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5497
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5711
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7998
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5497
Składniki
- cukinię zetrzeć na grubej tarce - jajka wymieszać z mlekiem, solą, pieprzem i dodać do nich cukinię - szczypiorek pokroić - połowę pokrojonego szczypiorku dodać do masy jajecznej
- na patelni rozgrzać olej - dużą łyżką nakładać na rozgrzany olej małe porcje ciasta i nieco je rozsmarowywać aby powstały cienkie placki - obracać je na drugą stronę dopiero wtedy kiedy spód będzie miał złoty kolor - w taki sam sposób smażyć placki z reszty ciasta - placki przechowywać w piekarniku w temperaturze 50 stopni
-czosnek obrać i przecisnąć przez praskę - wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem oraz resztą szczypiorku - tak przygotowany sos podawać do placków