Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupiące placki z cukinii i sera mozzarella.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Cukinie muszą być młode.
Cukinie myjemy i całe trzemy na tarce o dużych oczkach.
Solimy i zostawiamy na 30 minut żeby zmiękły.
Po tym czasie odciskamy z powstałego soku, dodajemy ser Mozzarella, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy gorące placki z sokiem z cukinii lub z gęstą śmietaną.