Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupiące placki z cukinii i sera mozzarella.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 46
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5540
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 46
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5540
Składniki
Cukinie muszą być młode.
Cukinie myjemy i całe trzemy na tarce o dużych oczkach.
Solimy i zostawiamy na 30 minut żeby zmiękły.
Po tym czasie odciskamy z powstałego soku, dodajemy ser Mozzarella, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy gorące placki z sokiem z cukinii lub z gęstą śmietaną.