Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupiące placki z cukinii i sera mozzarella.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 821
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 385
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3550
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 264
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 821
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 385
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3550
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 264
Składniki
Cukinie muszą być młode.
Cukinie myjemy i całe trzemy na tarce o dużych oczkach.
Solimy i zostawiamy na 30 minut żeby zmiękły.
Po tym czasie odciskamy z powstałego soku, dodajemy ser Mozzarella, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy gorące placki z sokiem z cukinii lub z gęstą śmietaną.