Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupiące placki z cukinii i sera mozzarella.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1741
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1804
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1741
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1804
Składniki
Cukinie muszą być młode.
Cukinie myjemy i całe trzemy na tarce o dużych oczkach.
Solimy i zostawiamy na 30 minut żeby zmiękły.
Po tym czasie odciskamy z powstałego soku, dodajemy ser Mozzarella, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy gorące placki z sokiem z cukinii lub z gęstą śmietaną.