Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupiące placki z cukinii i sera mozzarella.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5744
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 239
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5744
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 239
Składniki
Cukinie muszą być młode.
Cukinie myjemy i całe trzemy na tarce o dużych oczkach.
Solimy i zostawiamy na 30 minut żeby zmiękły.
Po tym czasie odciskamy z powstałego soku, dodajemy ser Mozzarella, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy gorące placki z sokiem z cukinii lub z gęstą śmietaną.