Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, dlatego warto korzystać ze swojskich darów naszych przydomowych ogródków.:) Pachnącą latem miętę można wykorzystać w naszych kulinarnych zmaganiach z wieloma naszymi potrawami.:) Niech będzie smacznie, tanio i szybko. Takie są te placki:).
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2648
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 57
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 236
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3740
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2648
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 57
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 236
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3740
Składniki
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i zetrzeć na małych oczkach tak samo jak cukinię. Wbić jajko i wsypać mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem niedźwiedzim i papryką słodką. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Sos jogurtowo-miętowy: Do miski przełożyć jogurt naturalny, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Listki mięty drobno posiekać i dodać do sosu. Wlać oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Całość wymieszać i krótko schłodzić. Smacznego:)!