Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, dlatego warto korzystać ze swojskich darów naszych przydomowych ogródków.:) Pachnącą latem miętę można wykorzystać w naszych kulinarnych zmaganiach z wieloma naszymi potrawami.:) Niech będzie smacznie, tanio i szybko. Takie są te placki:).
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i zetrzeć na małych oczkach tak samo jak cukinię. Wbić jajko i wsypać mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem niedźwiedzim i papryką słodką. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Sos jogurtowo-miętowy: Do miski przełożyć jogurt naturalny, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Listki mięty drobno posiekać i dodać do sosu. Wlać oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Całość wymieszać i krótko schłodzić. Smacznego:)!