Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, dlatego warto korzystać ze swojskich darów naszych przydomowych ogródków.:) Pachnącą latem miętę można wykorzystać w naszych kulinarnych zmaganiach z wieloma naszymi potrawami.:) Niech będzie smacznie, tanio i szybko. Takie są te placki:).
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 201
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 201
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i zetrzeć na małych oczkach tak samo jak cukinię. Wbić jajko i wsypać mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem niedźwiedzim i papryką słodką. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Sos jogurtowo-miętowy: Do miski przełożyć jogurt naturalny, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Listki mięty drobno posiekać i dodać do sosu. Wlać oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Całość wymieszać i krótko schłodzić. Smacznego:)!