Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki z dyni z serem kozim

Placki z dyni z serem kozim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2159 Ocena: 48031

Dodano:

Odsłon: 2612

Zostało nam trochę produktów z przygotowania zupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak uwypukla musztarda figowa. Całość robi niesamowite wrażenie smakowe.

Składniki

  • 500 g miąższu z dyni
  • 100 g sera koziego podpuszczkowego
  • 100 g wędzonej piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 300 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka musztardy figowej
  • pieprz
  • do smażenia oliwa z orzechów laskowych
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obieramy. Cebulę, miąższ dyni, ser, filet ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy wbijamy jajko, dodajemy mąkę, musztardę, mieszamy (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy czarnym pieprzem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej oliwie, z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 02 września 2015 A właśnie dumałam co tu zrobić z ogromną dynią jaką zakupiłam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń