Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki .
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Składniki
Wykonanie: Kapustę zalać niedużą ilością gorącej wody, ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, dodać kapustę, jajka, przyprawy do smaku. Dodać mąkę i bardzo starannie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kłaść łyżką niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.