Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12583
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12583
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Składniki
Wykonanie: Kapustę zalać niedużą ilością gorącej wody, ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, dodać kapustę, jajka, przyprawy do smaku. Dodać mąkę i bardzo starannie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kłaść łyżką niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.