Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 673
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 673
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Ziemniaki obrać. Zetrzeć wraz z cebulą na tarce o małych oczkach. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z kwaszoną śmietaną i cukrem.
Dla urozmaicenia smaku można dodać do masy ziemniaczanej pokrojony w kosteczkę boczek lub kiełbasę.