Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8143
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2777
Polecam.
Odsłon: 1370
Polecam.
Odsłon: 409
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8143
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2777
Polecam.
Odsłon: 1370
Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Ziemniaki obrać. Zetrzeć wraz z cebulą na tarce o małych oczkach. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z kwaszoną śmietaną i cukrem.
Dla urozmaicenia smaku można dodać do masy ziemniaczanej pokrojony w kosteczkę boczek lub kiełbasę.