Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam placki ziemniaczane i mogłabym je jeść codziennie:) Wiadomo, że często przygotowywane według jednego przepisu szybko mogą się znudzić, dlatego zawsze dodaję jakiś nowy składnik. Dziś polecam placki ziemniaczane z kiełbasą i czerwoną papryką.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cebulę i czosnek starte na tarce o drobnych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i pestek a z kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy też mąkę, majeranek, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy porcje przygotowanej masy i spłaszczamy formując placek. Smażymy na rumiano z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik by odsączyć tłuszcz.
Placki serwujemy na ciepło z gęstą śmietaną, sosem tatarskim lub wielkopolskim gzikiem:) Możemy też podawać z warzywną surówką:)