Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie- dobre smaki.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki utrzeć z ciepłym mlekiem, następnie połączyć z zmiażdżonym czosnkiem. Dodać starte ziemniaki, startą dynię (w razie potrzeby odlać nadmiar soku), wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, wbić jajko i starannie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju chrupiące placuszki i podawać np. ze śmietaną lub sezonową surówką.