Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie- dobre smaki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8163
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8163
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki utrzeć z ciepłym mlekiem, następnie połączyć z zmiażdżonym czosnkiem. Dodać starte ziemniaki, startą dynię (w razie potrzeby odlać nadmiar soku), wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, wbić jajko i starannie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju chrupiące placuszki i podawać np. ze śmietaną lub sezonową surówką.