Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane z serem

Placki ziemniaczane z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 87310

Takie kotlety będą doskonałym dodatkiem do gulaszu czy potrawki. Można je również podawać z dowolnym, ulubionym sosem, na przykład pomidorowym lub czosnkowym

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 200 g twarogu półtłustego (ale nie serka kremowego)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę do dużej miski (lub utłucz tłuczkiem). Cebulę drobno posiekaj i zrumień na maśle. Do przestudzonych ziemniaków dodaj przeciśnięty przez praskę (lub zmielony w maszynce) biały ser, zrumienioną cebulę, jajko, mąkę, sól i pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj. Formuj niewielkie kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martuskam 06 kwietnia 2016 Przepis podobny do farszu na ruskie pierogi

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gaja11 08 lutego 2016 Jeśli smakują tak jak wyśmienicie wyglądają to super. :))

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń