Z twarogiem smakują wybornie.
Placki ziemniaczane z twarogiem
Składniki
- Ziemniaki 1 kg
- Twaróg 25 dag
- Jajo kurze 2 szt
- mąka 1/3 szklanki
- bułka tarta 1/3 szklanki
- Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Składniki
- Ziemniaki 1 kg
- Twaróg 25 dag
- Jajo kurze 2 szt
- mąka 1/3 szklanki
- bułka tarta 1/3 szklanki
- Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą. Dodać mąkę, bułkę tartą, jajka, twaróg, sodę oczyszczoną, przyprawy do smaku i starannie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście. Podawać z kwaśną śmietaną lub z ketchupem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 307

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 365
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 307

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 365



Składniki
- Ziemniaki 1 kg
- Twaróg 25 dag
- Jajo kurze 2 szt
- mąka 1/3 szklanki
- bułka tarta 1/3 szklanki
- Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą. Dodać mąkę, bułkę tartą, jajka, twaróg, sodę oczyszczoną, przyprawy do smaku i starannie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście. Podawać z kwaśną śmietaną lub z ketchupem.