Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w wykonaniu danie do pracy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1173
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13223
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1173
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13223
Składniki
Wykonanie farszu: Mięso, cebulę zmielić w maszynce, dodać sól i pieprz do smaku (jeżeli mięso jest za chude wtedy dodać masło) i bardzo dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać sól i cukier, jajko, roztopione masło śmietankowe i mąkę, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować bułeczki a następnie na każdej położyć przygotowany farsz. Zlepić kraje bułeczek ale nie całkowicie tak aby było widać farsz. Podsmażyć bułeczki na rozgrzanym oleju, najpierw nadzieniem do dołu, potem przewrócić, zmniejszyć ogień i smażyć aż staną się od spodu rumiane. SMACZNEGO.