Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w wykonaniu danie do pracy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Wykonanie farszu: Mięso, cebulę zmielić w maszynce, dodać sól i pieprz do smaku (jeżeli mięso jest za chude wtedy dodać masło) i bardzo dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać sól i cukier, jajko, roztopione masło śmietankowe i mąkę, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować bułeczki a następnie na każdej położyć przygotowany farsz. Zlepić kraje bułeczek ale nie całkowicie tak aby było widać farsz. Podsmażyć bułeczki na rozgrzanym oleju, najpierw nadzieniem do dołu, potem przewrócić, zmniejszyć ogień i smażyć aż staną się od spodu rumiane. SMACZNEGO.