Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w wykonaniu danie do pracy.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Wykonanie farszu: Mięso, cebulę zmielić w maszynce, dodać sól i pieprz do smaku (jeżeli mięso jest za chude wtedy dodać masło) i bardzo dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać sól i cukier, jajko, roztopione masło śmietankowe i mąkę, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować bułeczki a następnie na każdej położyć przygotowany farsz. Zlepić kraje bułeczek ale nie całkowicie tak aby było widać farsz. Podsmażyć bułeczki na rozgrzanym oleju, najpierw nadzieniem do dołu, potem przewrócić, zmniejszyć ogień i smażyć aż staną się od spodu rumiane. SMACZNEGO.