Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki makaronowe, z krewetkami i pomidorkami w sosie cytrynowym, na rukoli z parmezanem.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 150
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1710
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 150
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1710
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Składniki
Pietruszkę drobno siekamy. Makaron kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy żółtko, pietruszkę, przyprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, i wylewamy makaronową masę. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Gdy "placek"ostygnie, wycinamy w nim kółka. Ja użyłam kieliszka. Krewetki myjemy, pozbywamy się pancerzy. Na patelni roztapiamy masło, i dodajemy oliwę. Wrzucamy krewetki, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i chwilę smażymy. Pomidorki przekrawamy na pół. Do krewetek dorzucamy pomidorki, sok z cytryny - 1łyżkę, skórkę z 1/2 cytryny. Smażymy aż krewetki przejdą cytrusowym sokiem i zapachem. Rukolę mieszamy z łyżką oleju i parmezanem. Na talerzu układamy rukolę, następnie makaronowe krążki. Ozdabiamy krewetkami i pomidorkami. Można posypać parmezanem.