Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27472
Dodano: 11.10.2015
Odsłon: 22980
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Płatki owsiane zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na około 10 minut do napęcznienia.
Jogurt grecki mieszamy z żółtkami, szczyptą soli oraz cukrem i łączymy z płatkami oraz mlekiem. Do powstałej masy dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę i ponownie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ją do pozostałych składników i delikatnie łączymy wszystkie produkty.
Porcje masy nakładamy na rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Placuszki polewamy musem truskawkowym, który możemy przygotować ze zmiksowanych (świeżych, mrożonych lub "kompotowych") truskawek. Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 11 października 2015Zgłoś do usunięcia
Obłędne <3 <3 <3 Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz