Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne do przygotowania, nie trzeba zawracac sobie głowy odmierzaniem
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych okach, posolić w misce, odstawićna jakieś pół godziny, żeby puściła sok. Po tym czasie sok odlać, dodać jajko, pieprz, utarty na tarce o grubych okach ser i tyle mąki, by masa miała konsystencję trochę gęstszą niż ciasto naleśnikowe (cukinii i tak nie da rady odcedzić z soku w całości). Smażyć z obu stron na złoty kolor (lojalnie ostrzegam, że oleju wychodzi raczej sporo, więc placuszki są bez odtłuszczania np. na papierowych ręczniczkach raczej tłuste).
Do zimnego jogurtu wgnieść czosnek. Dodać sól i pieprz do smaku. Podawać z ciepłymi placuszkami