Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne do przygotowania, nie trzeba zawracac sobie głowy odmierzaniem
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 62
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1730
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 62
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1730
Składniki
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych okach, posolić w misce, odstawićna jakieś pół godziny, żeby puściła sok. Po tym czasie sok odlać, dodać jajko, pieprz, utarty na tarce o grubych okach ser i tyle mąki, by masa miała konsystencję trochę gęstszą niż ciasto naleśnikowe (cukinii i tak nie da rady odcedzić z soku w całości). Smażyć z obu stron na złoty kolor (lojalnie ostrzegam, że oleju wychodzi raczej sporo, więc placuszki są bez odtłuszczania np. na papierowych ręczniczkach raczej tłuste).
Do zimnego jogurtu wgnieść czosnek. Dodać sól i pieprz do smaku. Podawać z ciepłymi placuszkami