Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne, palce lizać.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Składniki
Filet z kurczaka obgotować z dodatkiem przyprawy np. warzywnej. Wystudzic. Do np. miski wbic jajka, dodac sól, roztrzepać, potem makę, wode lub mleko tyle, alby ciasto miało konsystencję śmietany. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, dosypujemy do miski i mieszamy. Filet kroimy na kawalki ok. 1cm x 1 cm. dorzucamy do miski i delikatnie łączymy z masą jednocześnie dodajemy ząbek czosnku (rozgnieciony) oraz pieprz. Smażymy placuszki na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym: majonez + śmietana + czosnku wedle uznania ( ja daję ok. 4-5 ząbków) SMACZNEGO!