Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne, palce lizać.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
Filet z kurczaka obgotować z dodatkiem przyprawy np. warzywnej. Wystudzic. Do np. miski wbic jajka, dodac sól, roztrzepać, potem makę, wode lub mleko tyle, alby ciasto miało konsystencję śmietany. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, dosypujemy do miski i mieszamy. Filet kroimy na kawalki ok. 1cm x 1 cm. dorzucamy do miski i delikatnie łączymy z masą jednocześnie dodajemy ząbek czosnku (rozgnieciony) oraz pieprz. Smażymy placuszki na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym: majonez + śmietana + czosnku wedle uznania ( ja daję ok. 4-5 ząbków) SMACZNEGO!