Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne, palce lizać.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 161
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 161
Składniki
Filet z kurczaka obgotować z dodatkiem przyprawy np. warzywnej. Wystudzic. Do np. miski wbic jajka, dodac sól, roztrzepać, potem makę, wode lub mleko tyle, alby ciasto miało konsystencję śmietany. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, dosypujemy do miski i mieszamy. Filet kroimy na kawalki ok. 1cm x 1 cm. dorzucamy do miski i delikatnie łączymy z masą jednocześnie dodajemy ząbek czosnku (rozgnieciony) oraz pieprz. Smażymy placuszki na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym: majonez + śmietana + czosnku wedle uznania ( ja daję ok. 4-5 ząbków) SMACZNEGO!