Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko. Placuszki z powodzeniem można jeść cały rok, jednak podane w takiej wersji najlepiej jeść latem. Polecam! Jeden z prostszych przepisów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5809
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5809
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Składniki
W misce umieszczamy kefir, cukier, jajko, sól i mieszamy trzepaczką. Mąkę przesiewamy z sodą i stopniowo dodajemy do masy. Na patelni podgrzewamy tłuszcz 1 - 1,5 cm i smażymy na średnim ogniu placuszki z obu stron. Jeżeli chcemy dodać jabłka, zanurzamy je w smażącym cieście i lekko smarujemy cienką warstwą ciasta z drugiej strony przed odwróceniem. Po upieczeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Najsmaczniejsze będą podane jeszcze lekko ciepłe.
Polewamy placki płynnym miodem i obsypujemy borówkami.