Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko. Placuszki z powodzeniem można jeść cały rok, jednak podane w takiej wersji najlepiej jeść latem. Polecam! Jeden z prostszych przepisów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Składniki
W misce umieszczamy kefir, cukier, jajko, sól i mieszamy trzepaczką. Mąkę przesiewamy z sodą i stopniowo dodajemy do masy. Na patelni podgrzewamy tłuszcz 1 - 1,5 cm i smażymy na średnim ogniu placuszki z obu stron. Jeżeli chcemy dodać jabłka, zanurzamy je w smażącym cieście i lekko smarujemy cienką warstwą ciasta z drugiej strony przed odwróceniem. Po upieczeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Najsmaczniejsze będą podane jeszcze lekko ciepłe.
Polewamy placki płynnym miodem i obsypujemy borówkami.