Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko. Placuszki z powodzeniem można jeść cały rok, jednak podane w takiej wersji najlepiej jeść latem. Polecam! Jeden z prostszych przepisów.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4342
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4342
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Składniki
W misce umieszczamy kefir, cukier, jajko, sól i mieszamy trzepaczką. Mąkę przesiewamy z sodą i stopniowo dodajemy do masy. Na patelni podgrzewamy tłuszcz 1 - 1,5 cm i smażymy na średnim ogniu placuszki z obu stron. Jeżeli chcemy dodać jabłka, zanurzamy je w smażącym cieście i lekko smarujemy cienką warstwą ciasta z drugiej strony przed odwróceniem. Po upieczeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Najsmaczniejsze będą podane jeszcze lekko ciepłe.
Polewamy placki płynnym miodem i obsypujemy borówkami.