Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki kukurydziane z egzotycznymi dodatkami. Idealne do mleka lub jogurtu. Ze względu na kandyzowane owoce nie są zbyt zdrowe ;) Są za to przepyszne i raz za czas warto się nimi uraczyć.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Suszone mango i morele, oraz kandyzowany aloes i karambolę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy żurawinę, chipsy kokosowe i nasiona chii. Na końcu dodajemy ulubione płatki. Ja używam zazwyczaj kukurydzianych lub pszennych, ale dobrze sprawdzą się także płatki owsiane. Ważne, aby płatki były naturalne, bo owoce nadadzą wystarczającej słodyczy. Ilość płatków jest indywidualna - zależy, jak bardzo słodką przekąskę chcemy uzyskać.