Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakowicie podane banany
Pomarańcze pokrój na połówki, wyciśnij z nich sok. Sok wyciśnij także z cytryny. Kumkwaty pokrój w plasterki. Banany obierz i ewentualnie pokrój wzdłuż na połówki. Na patelni stop masło (na średnim ogniu aby się nie przypaliło!). Na nim lekko podsmaż banany (powinny mieć jasny złoty kolor) i kumkwaty. Gotowe owoce wyjmij z patelni, trzymaj w cieple (np. w piekarniku nagrzanym do temperatury około 100°C). 2. Do pozostałego na patelni masła dosyp cukier i podgrzewaj mieszając, aż się skarmelizuje, zalej likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotuj. Do sosu ponownie włóż banany i w nim podgrzej. Szybko przełóż na ogrzane talerzyki. Polej brandy, podpalić. Serwuj płonące.
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 365
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 365
Składniki
Pomarańcze pokrój na połówki, wyciśnij z nich sok. Sok wyciśnij także z cytryny. Kumkwaty pokrój w plasterki. Banany obierz i ewentualnie pokrój wzdłuż na połówki. Na patelni stop masło (na średnim ogniu aby się nie przypaliło!). Na nim lekko podsmaż banany (powinny mieć jasny złoty kolor) i kumkwaty. Gotowe owoce wyjmij z patelni, trzymaj w cieple (np. w piekarniku nagrzanym do temperatury około 100°C). 2. Do pozostałego na patelni masła dosyp cukier i podgrzewaj mieszając, aż się skarmelizuje, zalej likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotuj. Do sosu ponownie włóż banany i w nim podgrzej. Szybko przełóż na ogrzane talerzyki. Polej brandy, podpalić. Serwuj płonące.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 128
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 163