Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Pomarańcze pokrój na połówki, wyciśnij z nich sok. Sok wyciśnij także z cytryny. Kumkwaty pokrój w plasterki. Banany obierz i ewentualnie pokrój wzdłuż na połówki. Na patelni stop masło (na średnim ogniu aby się nie przypaliło!). Na nim lekko podsmaż banany (powinny mieć jasny złoty kolor) i kumkwaty. Gotowe owoce wyjmij z patelni, trzymaj w cieple (np. w piekarniku nagrzanym do temperatury około 100°C). 2. Do pozostałego na patelni masła dosyp cukier i podgrzewaj mieszając, aż się skarmelizuje, zalej likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotuj. Do sosu ponownie włóż banany i w nim podgrzej. Szybko przełóż na ogrzane talerzyki. Polej brandy, podpalić. Serwuj płonące.