Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 488
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10059
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13459
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 488
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10059
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13459
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Składniki
Pomarańcze pokrój na połówki, wyciśnij z nich sok. Sok wyciśnij także z cytryny. Kumkwaty pokrój w plasterki. Banany obierz i ewentualnie pokrój wzdłuż na połówki. Na patelni stop masło (na średnim ogniu aby się nie przypaliło!). Na nim lekko podsmaż banany (powinny mieć jasny złoty kolor) i kumkwaty. Gotowe owoce wyjmij z patelni, trzymaj w cieple (np. w piekarniku nagrzanym do temperatury około 100°C). 2. Do pozostałego na patelni masła dosyp cukier i podgrzewaj mieszając, aż się skarmelizuje, zalej likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotuj. Do sosu ponownie włóż banany i w nim podgrzej. Szybko przełóż na ogrzane talerzyki. Polej brandy, podpalić. Serwuj płonące.