Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakowicie podane banany
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 277
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 277
Składniki
Pomarańcze pokrój na połówki, wyciśnij z nich sok. Sok wyciśnij także z cytryny. Kumkwaty pokrój w plasterki. Banany obierz i ewentualnie pokrój wzdłuż na połówki. Na patelni stop masło (na średnim ogniu aby się nie przypaliło!). Na nim lekko podsmaż banany (powinny mieć jasny złoty kolor) i kumkwaty. Gotowe owoce wyjmij z patelni, trzymaj w cieple (np. w piekarniku nagrzanym do temperatury około 100°C). 2. Do pozostałego na patelni masła dosyp cukier i podgrzewaj mieszając, aż się skarmelizuje, zalej likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotuj. Do sosu ponownie włóż banany i w nim podgrzej. Szybko przełóż na ogrzane talerzyki. Polej brandy, podpalić. Serwuj płonące.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12532
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6072