Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, efektowne świąteczne danie
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijac na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyc na talerz ryż posypac startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polac spirytusem i podpalić. Podawac płonące szaszłyki.