Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione grzyby to opiekane zalane zalewą octową. Grzybki bardzo dobre na różne imprezy okolicznościowe i nie tylko. Polecam
gąbka, patelnia, naczynia na panierkę , widelec, słoiki, nóż,
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 138
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 835
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 138
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 835
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić, obmyć pod bieżącą wodą gąbką taką co jest do naczyń tą szorstką. Następnie osuszyć na ręczniku. Jajka roztrzepać w misce dodając mleko, odrobinę soli, papryki słodkiej , pieprzu i dokładnie wymieszać. Do jednego naczynia wsypać mąkę, do drugiego tartą bułkę. Oczyszczone, umyte grzybki wkładać do mąki , następnie do jajka i do tartej bułki tak jak schabowe. Piec na oleju z obydwu stron. Upieczone grzybki włożyć po kilka do słoików, dodać obraną i pokrojoną w półksiężyce cebulę, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego i po 2 plasterki marchewki. Zalewa; Składniki na zalewę zagotować. Gorącą zalewą zalać grzybki zakręcić słoiki i obrócić do góry dnem. Po godzinie można pasteryzować. Pasteryzować około 20 min. Smacznego
Opiekane podgrzybki w zalewie octowej gotowe do spożycia.