Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione grzyby to opiekane zalane zalewą octową. Grzybki bardzo dobre na różne imprezy okolicznościowe i nie tylko. Polecam
gąbka, patelnia, naczynia na panierkę , widelec, słoiki, nóż,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić, obmyć pod bieżącą wodą gąbką taką co jest do naczyń tą szorstką. Następnie osuszyć na ręczniku. Jajka roztrzepać w misce dodając mleko, odrobinę soli, papryki słodkiej , pieprzu i dokładnie wymieszać. Do jednego naczynia wsypać mąkę, do drugiego tartą bułkę. Oczyszczone, umyte grzybki wkładać do mąki , następnie do jajka i do tartej bułki tak jak schabowe. Piec na oleju z obydwu stron. Upieczone grzybki włożyć po kilka do słoików, dodać obraną i pokrojoną w półksiężyce cebulę, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego i po 2 plasterki marchewki. Zalewa; Składniki na zalewę zagotować. Gorącą zalewą zalać grzybki zakręcić słoiki i obrócić do góry dnem. Po godzinie można pasteryzować. Pasteryzować około 20 min. Smacznego
Opiekane podgrzybki w zalewie octowej gotowe do spożycia.