Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpackie prozioki na kwaśnym mleku z białym serem. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 6 prostych składników. Można zajadać je solo lub podawać jako dodatek do dań głównych czy sałatek. Prozioki z tego przepisu możecie usmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu lub upiec beztłuszczowo w piekarniku.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2178
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4685
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 53
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 210
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2178
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4685
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 53
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 210
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj rozgnieciony twaróg, kwaśne mleko, sodę i szczyptę soli. Z podanych składników zagnieć gładkie jednolite ciasto.
Z ciasta uformuj owalne prozioki.
Podkarpackie prozioki możesz upiec lub usmażyć na patelni. Pieczenie: prozioki przełóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni (bez termoobiegu) przez około 15-20 minut (na rumiany kolor). Smażenie: na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Prozioki smaż z dwóch stron na złoty kolor (przez około 5-7 minut na jednej stronie).