Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Na patelni, na masełku zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać na patelnię umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki/plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać. Cały płyn ma odparować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zostawić do wystudzenia. Do miseczki wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać wodę i jajko. Mieszać. Wyrobić ciasto już na stolnicy. Podzielić na cztery części. Zrobić kule i zostawić pod miseczką na 15 min. Kule pospłaszczać i zrobić kółka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Wyjąć blaszkę z pieca i każdy podpłomyk posmarować ketchupem. Ułożyć pieczarki z patelni i plastry pomidorów. Osypać wiórkami sera żółtego. Wstawić ponownie do piekarnika na 5-7 minut. Gotowe. Można zajadać. Smacznego. Porada Oczywiście można dodać też mięsko. Plasterki szynki albo salami.