Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogacze to tradycyjne słone ciastka podawane w kuchni węgierskiej.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31497
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15345
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1425
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31497
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15345
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1425
Składniki
Wykonanie: Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.
Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.