Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogacze to tradycyjne słone ciastka podawane w kuchni węgierskiej.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 888
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1805
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 888
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1805
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6337
Składniki
Wykonanie: Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.
Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.