Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogacze to tradycyjne słone ciastka podawane w kuchni węgierskiej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4331
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11756
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5560
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13840
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4331
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11756
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5560
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13840
Składniki
Wykonanie: Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.
Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.