Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką polędwice od kilku lat robi moja siostra.Jest smaczna,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2625
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2625
Składniki
schab umyć,i osuszyć,obsypać cukrem,włożyc do blaszki keksowki,przykryc folią i wstawic do lodówki
nastepnego dnia wyjąc schab,opłukać ,osuszyć ,posypać solą,lekko natrzec ,i tak jak poprzednio włożyc do lodówki
trzeciego dnia wyjąc schab opłukać ,osuszyc,natrzec majerankiem ,czosnkiem, pieprzem i do lodówki
nastepnego dnia wyjąć schab zawinąć w gazę,osznurowac i powiesic w przewiewnym miejscu na kilka dni,tak przygotowana polędwica doskonale smakuje z pieczywem posmarowanym masłem