Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, pokroić na cząstki. Oczyścić paprykę i pociąć ją na paseczki. Ocet winny wymieszać z 4 łyżkami oleju, solą i pieprzem. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju, oprószyć solą i pieprzem (trzymać w cieple, w folii aluminiowej). Na tłuszczu z mięsa usmażyć tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście położyć usmażoną wołowinę, udekorować go warzywami.