Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, krucha po prostu rozpływająca się w ustach domowa wędlina z jelenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Składniki
Mięso dokładnie oczyszczamy z błon. Wszystkie składniki marynaty ze sobą mieszamy. Mieszanką dokładnie nacieramy mięso. Przyprawione mięso ciasno okładamy listkami laurowymi. Przekładamy do worka do pakowania próżniowego i gotowania Sous Vide. Za pomocą pakowarki próżniowej zamykamy w worku mięso. Odkładamy na 3-4 dni do lodówki.
Mięso gotujemy nie wyjmując z worka w parowarze lub w garnku z nasadką do gotowania na parze przez 30-40 minut. Mięso studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki, aby zastygło. Worek z mięsem rozcinamy, odlewamy sos (możemy użyć go jako bazę do zup lub sosu). Mięso kroimy w cieniutkie plasterki.