Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwiczki z pieczarkami i gorgonzolą

Polędwiczki z pieczarkami i gorgonzolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3535

Dodano:

Odsłon: 5283

Przepyszny sposób na polędwicę. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na różne uroczystości i imprezy.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w 1,5 cm plastry. Lekko rozbij dłonią. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Z każdej soli posyp solą i pieprzem. Krótko przesmaż na mieszance oleju i masła. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj pokrojonymi w plastry pieczarkami. Posyp z wierzchu serem. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Posyp z wierzchu każdy plaster mięsa. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20 minut. Podawaj na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń