Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe pierożki inspirowane polską tradycją, ale z pikantnym hiszpańskim farszem.
Lista przyborów kuchennych: Do ciasta i farszu: Miska duża – do wyrobienia ciasta Miska mała – do przygotowania farszu Wałek do ciasta Szklanka lub wykrawacz – do wycinania kółek z ciasta Widelec – do zlepiania brzegów pierożków (opcjonalnie dekoracyjnie) Tłuczek do ziemniaków lub praska Deska do krojenia Nóż kuchenny – do siekania chorizo i krojenia składników Tarka – do starcia sera manchegoDo gotowania lub smażenia: Garnek duży – do gotowania pierożków w wodzie lub Patelnia z pokrywką – jeśli wybierasz wersję smażoną Łyżka cedzakowa – do wyjmowania pierożków z wody Inne: Ręcznik kuchenny lub czysta ściereczka – do przykrycia ciasta Pędzelek kuchenny (opcjonalnie) – do posmarowania pierożków oliwą przed smażeniem
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1938
Polecam, pychota.
Odsłon: 646
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 525
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1938
Polecam, pychota.
Odsłon: 646
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 525
Składniki
1. Zagnieć ciasto, rozwałkuj, wykrawaj kółka.
2. Farsz: ziemniaki + chorizo + starty ser + przyprawy.
3. Zlepiaj mini pierożki.
4. Gotuj lub podsmaż na chrupko – jak tapas!
5. Podawaj z dipem czosnkowym lub sosem aioli.