Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szybka w przygotowaniu przekąska z pomidorów. Przekąska jest dosyć ostra, ale również bardzo smaczna i szybko zjadana. Może być również ozdobą świątecznego
nóż, ręcznik papierowy półmisek, deska do krajania, tarka, łyżka,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
Składniki
Pomidory dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić w grubsze plastry. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę , a następnie wymieszać z jogurtem naturalnym typu greckiego. (można dodać soli i pieprzu ale nie konieczne). Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na plastry pomidorów nakładać jogurt z czosnkiem a następnie obficie obsypać startym żółtym serem. Plastry ułożyć na liściach sałaty zielonej. Rada; Jeżeli ktoś nie lubi pomidorów ze skórą, to można pomidory najpierw sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę.