Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ale na pewno nie ostatnie w sezonie pomidory pod pierzynką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Składniki
Czosnek drobno kroimy i ucieramy na desce z solą. Soli dodajemy tylko tyle ile zabierze czosnek. Z pomidorów usuwamy gniazda i kroimy w poprzek na pół. Połówki pomidorów smarujemy cienką warstwą pasty czosnkowej. Obficie posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem i polewamy sosem powstałym z wymieszanego jogurtu z majonezem. Jogurt możecie zastąpić śmietaną.