Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ale na pewno nie ostatnie w sezonie pomidory pod pierzynką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Składniki
Czosnek drobno kroimy i ucieramy na desce z solą. Soli dodajemy tylko tyle ile zabierze czosnek. Z pomidorów usuwamy gniazda i kroimy w poprzek na pół. Połówki pomidorów smarujemy cienką warstwą pasty czosnkowej. Obficie posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem i polewamy sosem powstałym z wymieszanego jogurtu z majonezem. Jogurt możecie zastąpić śmietaną.