Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Pomidory umyć,ściąć piętki od strony szypułki,wydrążyć,lekko wewnątrz posolić i posypać pieprzem.
W płaskim rondelku rozgrzać olej z roztartym ząbkiem czosnku.
Do każdego pomidora wbić jajko,tak aby nie uszkodzić żółtek,posolić,posypać resztą czosnku i pieprzem.
Ustawić pomidory w rondlu z rozgrzanym tłuszczem i wstawić bez przykrycia do mocno rozgrzanego piekarnika.
Piec tak,by białka dobrze się ścięły.
Przed podaniem posypać natką z pietruszki.