Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Pomidory umyć,ściąć piętki od strony szypułki,wydrążyć,lekko wewnątrz posolić i posypać pieprzem.
W płaskim rondelku rozgrzać olej z roztartym ząbkiem czosnku.
Do każdego pomidora wbić jajko,tak aby nie uszkodzić żółtek,posolić,posypać resztą czosnku i pieprzem.
Ustawić pomidory w rondlu z rozgrzanym tłuszczem i wstawić bez przykrycia do mocno rozgrzanego piekarnika.
Piec tak,by białka dobrze się ścięły.
Przed podaniem posypać natką z pietruszki.