Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1903
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 130
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1903
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 130
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.
Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.
Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.
Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.