Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 38
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 259
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 779
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1672
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 38
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 259
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 779
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1672
Składniki
Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.
Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.
Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.
Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.