Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 358
Dodano: 23.12.2012
Odsłon: 19729
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.
Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.
Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.
Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Minimus 25 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Skrytym vegetożercom mówimy stanowcze nie! Wystarczy sól i pieprz:)8 Kto głosował? | Odpowiedz