Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2841
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2841
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3359
Składniki
Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.
Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.
Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.
Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.