Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomidory z sosem to szybka i prosta przekąska
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6608
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2125
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6608
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2125
 
         
         
                Składniki
1. Majonez i jogurt mieszamy w miseczce dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy ziołami, sola i pieprzem do smaku. 2. Pomidory myjemy, małym nożykiem wydrążamy gniazda, kroimy w grubsze plasterki i układamy na talerzyku ( z podanych składników wyszło mi 3 małe talerzyki) 3. Ser żółty ścieramy na tarce (cienkie oczka) a rzodkiewkę na grubych oczkach, cebulę kroimy w cienkie piórka. 4. Ułożone pomidory polewamy sosem czosnkowym, posypujemy startym serem żółtym następnie dajemy piórka cebuli i na to startą rzodkiewkę. I tak powstaje nam pyszna i prosta w przygotowaniu przekąsa.