Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomidory z sosem to szybka i prosta przekąska
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
1. Majonez i jogurt mieszamy w miseczce dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy ziołami, sola i pieprzem do smaku. 2. Pomidory myjemy, małym nożykiem wydrążamy gniazda, kroimy w grubsze plasterki i układamy na talerzyku ( z podanych składników wyszło mi 3 małe talerzyki) 3. Ser żółty ścieramy na tarce (cienkie oczka) a rzodkiewkę na grubych oczkach, cebulę kroimy w cienkie piórka. 4. Ułożone pomidory polewamy sosem czosnkowym, posypujemy startym serem żółtym następnie dajemy piórka cebuli i na to startą rzodkiewkę. I tak powstaje nam pyszna i prosta w przygotowaniu przekąsa.