Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z sosem czosnkowym i żółtym serem to błyskawiczna przekąska idealna na kolację, świetnie sprawidzi się jako dodatek do dań z grilla lub przystawkę na imprezę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16604
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16604
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Do miseczki przekładamy jogurt dodajemy majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyte pomidory kroimy w ósemki. Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pokrojone pomidory układamy na dużym, płaskim talerzu, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki i od razu podajemy.