Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z sosem czosnkowym i żółtym serem to błyskawiczna przekąska idealna na kolację, świetnie sprawidzi się jako dodatek do dań z grilla lub przystawkę na imprezę.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1147
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1147
Składniki
Do miseczki przekładamy jogurt dodajemy majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyte pomidory kroimy w ósemki. Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pokrojone pomidory układamy na dużym, płaskim talerzu, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki i od razu podajemy.