Do góry

Przekąski Przepis na:

Pory w powijakach

Pory w powijakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16034

Dodano:

Odsłon: 510

Smaczna, aromatyczna przekąska.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Pory dokładnie umyć, następnie odciąć zielone części a białe pokroić na kawałki i ugotować z dodatkiem soli i cukru przez 20 minut. Następnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek plastrem boczku i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Obłożyć plastrami sera, posypać papryką, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec w temperaturze 220 stopni do zrumienienia. Podawać np.: z ryżem lub sezonową sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń