Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna przekąska na przyjęcie karnawałowe.
Wykonanie:
Cebulę i pora pokroić na kawałeczki razem z obraną marchewką. Pieczarki oczyścić, pokroić na połówki. Kurczaka opłukać, włożyć do garnka, dodać, cebulę, marchewkę i pora, zalać 1,5 litra wody. Posolić do smaku, wrzucić kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować około 60 minut. Ugotowanego kurczaka odcedzić( rosół wykorzystać np. do ugotowania ryżu lub kaszy do potrawki) oddzielić od kości i pokroić. W garnku rozgrzać masło podsmażyć pieczarki, oprószyć mąką, wlać ½ szklanki rosołu, dodać mrożony groszek i gotować około 5 minut. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką gorącego sosu z pieczarek, dodać żółtko i dokładnie rozmieszać. Wlać do garnka z pieczarkami i groszkiem, włożyć mięso, podlać winem , podgrzać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać natką pietruszki i podawać z kaszą lub pieczywem.
Prosty przepis na aromatyczną i pożywną potrawkę z drobiowych żołądków lub se...
Odsłon: 13914
Pyszna i szybka domowa potrawka. Idealna na obiad dla całej rodziny. :)
Odsłon: 13090
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 70
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7625
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 326
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 70
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7625
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 326
Składniki
Wykonanie: Cebulę i pora pokroić na kawałeczki razem z obraną marchewką. Pieczarki oczyścić, pokroić na połówki. Kurczaka opłukać, włożyć do garnka, dodać, cebulę, marchewkę i pora, zalać 1,5 litra wody. Posolić do smaku, wrzucić kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować około 60 minut. Ugotowanego kurczaka odcedzić( rosół wykorzystać np. do ugotowania ryżu lub kaszy do potrawki) oddzielić od kości i pokroić. W garnku rozgrzać masło podsmażyć pieczarki, oprószyć mąką, wlać ½ szklanki rosołu, dodać mrożony groszek i gotować około 5 minut. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką gorącego sosu z pieczarek, dodać żółtko i dokładnie rozmieszać. Wlać do garnka z pieczarkami i groszkiem, włożyć mięso, podlać winem , podgrzać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać natką pietruszki i podawać z kaszą lub pieczywem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Zdrowe kąski warzywne
Przekąski
Frytki z cukinii
Przekąski
Strogonow do słoików - wakacyjna konserwa
Przekąski
Imprezowe kanapeczki
Zdrowe kąski warzywne
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 221
Frytki z cukinii
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 586