Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna przekąska na przyjęcie karnawałowe.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2305
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38667
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2305
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38667
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Składniki
Wykonanie: Cebulę i pora pokroić na kawałeczki razem z obraną marchewką. Pieczarki oczyścić, pokroić na połówki. Kurczaka opłukać, włożyć do garnka, dodać, cebulę, marchewkę i pora, zalać 1,5 litra wody. Posolić do smaku, wrzucić kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować około 60 minut. Ugotowanego kurczaka odcedzić( rosół wykorzystać np. do ugotowania ryżu lub kaszy do potrawki) oddzielić od kości i pokroić. W garnku rozgrzać masło podsmażyć pieczarki, oprószyć mąką, wlać ½ szklanki rosołu, dodać mrożony groszek i gotować około 5 minut. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką gorącego sosu z pieczarek, dodać żółtko i dokładnie rozmieszać. Wlać do garnka z pieczarkami i groszkiem, włożyć mięso, podlać winem , podgrzać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać natką pietruszki i podawać z kaszą lub pieczywem.